#Spitsbrekers: Trek mee ten strijde tegen files

Spitsbrekers27 sep '18 18:005 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Dat Spitsbrekers nodig is, blijkt uit de nieuwste cijfers van de ANWB. Het afgelopen kwartaal is het aantal files in de drukste provincie - Zuid-Holland - met dertig procent gestegen. Ook in Noord-Brabant en Gelderland zijn de files flink aangetrokken, terwijl het de afgelopen maanden juist vakantie was.

Wat te doen als bedrijf?

'Het belangrijkste is natuurlijk dat je het mobiliteitsbeleid gaat aanpassen', vertelt Broekhof. 'Personeel moet écht anders gaan reizen. We zijn vooral op zoek naar slimme, innovatieve initiatieven.' Met behulp van experts gaat BNR het beleid van bedrijven in kaart brengen. Vervolgens wordt het beleid gemonitord. 'De bedrijven die binnen nu en een jaar het meeste progressie hebben geboekt, maken kans op een award die wordt uitgereikt door juryleden van Spitsbrekers.'

In de jury zitten Tineke Netelenbos (minister van Verkeer en Waterstaat in kabinet Kok II), Carlo van de Weijer (hoofd Smart Mobility van de Technische Universiteit Eindhoven), Gerard Tertoolen (verkeerspsycholoog) en Jos Hollestelle (mobiliteitsexpert).

MELD JE AAN: Ga naar Spitsbrekers.nl

MEER SPITSBREKERS: Ga terug naar het overzicht