#Spitsbrekers: dit zijn de finalisten!

Spitsbrekers22 mei 20194 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De Spitsbrekers-competitie ging september vorig jaar van start. De aanmeldingen stroomden binnen. Uiteindelijk werden tien bedrijven genomineerd voor de award. De jury koos gisteren de vijf finalisten:

Arcadis

Reizen met de fiets, trein of liever nog: thuiswerken. Het advies- en ingenieursbureau heeft elektrische deelfietsen, iedereen krijgt een NS-Business Card en er is een verhuisregeling.

Vodafone/Ziggo

Minder leaseauto's, meer OV en een andere locatie van het hoofdkantoor. Het telecombedrijf gooide het mobiliteitsbeleid radicaal om en wil op termijn 30 miljoen autokilometers besparen.

Funding Circle

Bij het Amsterdamse fintechbedrijf komt geen enkele medewerker met de auto naar het werk. 'Als het eenmaal cultuur is dan is het normaal. Dan doe je het', zei directeur Jeroen Broekema.

Medisch Spectrum Twente

Het ziekenhuis beloont medewerkers als ze met de fiets naar het werk komen. Het beloningssysteem is een succes, want ruim 2000 werknemers doen mee.

True Legends

De IT-detacheerder stimuleert het personeel om vooral geen auto te kopen, maar een e-bike. De menselijke maat speelt een grote rol bij het bedrijf. Er zijn verschillende voorzieningen.

Finale

De winnaar van de Spitsbrekers-competitie wordt op dinsdag 24 september bekendgemaakt. Spitsbrekers is iedere donderdag (om 17.35 uur) te horen in het programma Spitsuur met Roos Abelman. De podcast verschijnt iedere maand in de BNR-app, iTunes en Spotify.

V.l.n.r. Gerrit van der Kolk (Medisch Spectrum Twente), Josy Soussan (Funding Circle), Willemijn van Loenen (True Legends), Yoeri Schenau (Arcadis) en Thijs van Loon (Vodafone/Ziggo)
V.l.n.r. Gerrit van der Kolk (Medisch Spectrum Twente), Josy Soussan (Funding Circle), Willemijn van Loenen (True Legends), Yoeri Schenau (Arcadis) en Thijs van Loon (Vodafone/Ziggo) (Rob Thijs)

Mede mogelijk gemaakt door