Spitsbrekers | Groningen Bereikbaar wil 'het goede van corona' vasthouden

Spitsbrekers3 sep 20205 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Groningen Bereikbaar is vastberaden om 'het goede van corona' vast te houden. 'Er kan eigenlijk veel meer dan we in onze stoutste dromen hadden verwacht', zegt Huyink. In de coronatijd zijn verschillende projecten naar voren gehaald. 'In plaats van minder hinder was er geen hinder en dus is gekeken of je infrastructurele projecten naar voren kunt trekken.'

Beluister ook | Competitie gaat beslissende fase in

Verslaggever Connor Clerx op bezoek bij het Noorderpoort College
Verslaggever Connor Clerx op bezoek bij het Noorderpoort College (Groningen Bereikbaar)

Gronings Rooster

Tijdens de intelligente lockdown werd, samen met onderwijsinstellingen en OV-bedrijven, het Gronings Rooster ontwikkeld. Werk- en lestijden zijn aanpast, zodat het openbaar vervoer in de provincie zo optimaal mogelijk en coronaproof benut kan worden. Ook het Noorderpoort College doet daar aan mee.

Beluister ook | Tauw omarmt digitaal werken

Verder heeft Groningen Bereikbaar verschillende acties op poten gezet om thuiswerken, thuis leren en het gebruik van de fiets te stimuleren.

Groningen Bereikbaar maakt kans op de 'Spitsbreker van het jaar'-award. Eerder dit jaar ging Spitsbrekers al eens op bezoek in de provincie. De komende weken hoor je de finalisten iedere dinsdag- en donderdagochtend om 8:35 uur op BNR.


Mede mogelijk gemaakt door