Spitsbrekers | Arcadis wil thuiswerken belonen

Spitsbrekers8 sep 20205 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Verslaggever Connor Clerx via Teams in gesprek met Yoeri Schenau en Sandra Bolder van Arcadis
Verslaggever Connor Clerx via Teams in gesprek met Yoeri Schenau en Sandra Bolder van Arcadis

Door de coronacrisis werkt negentig procent van het Arcadis-personeel thuis. Ook in de toekomst wil het bedrijf dat met behulp van een app stimuleren. 'Het is een beloningsprogramma', zegt Yoeri Schenau, programmamanager duurzaamheid bij Arcadis. 'Medewerkers kunnen de app vrijwillig downloaden. Als de app registreert dat je een dag hebt thuisgewerkt, of je hebt buiten de spits gereisd, dan verdien je coins die je kunt inwisselen voor bijvoorbeeld cadeau- en dinerbonnen of een kop koffie op het station.'

Beluister ook | Groningen Bereikbaar wil 'het goede van corona' vasthouden

NS-Business Card

De afgelopen tien jaar verhuisde Arcadis alle grote kantoorlocaties naar een treinstation. Begin dit jaar was het laatste kantoor in Rotterdam aan de beurt. 'Juist om het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren. Dat is ook gelukt. Iedereen heeft een NS-Business Card, of je nou een leaseauto hebt of niet: je kunt met die kaart gebruik maken van het OV. En dat wordt veel meer gedaan dan in het verleden. We hebben in tien jaar tijd onze CO2-footprint met bijna de helft gereduceerd', zegt Schenau.

Arcadis maakt kans op de 'Spitsbreker van het jaar'-award. De komende weken hoor je de finalisten iedere dinsdag- en donderdagochtend om 8:35 uur op BNR.


Mede mogelijk gemaakt door