Spitsbrekers | Arcadis is 'Spitsbreker van het jaar'

Spitsbrekers1 okt 202013 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De zoektocht naar de beste Spitsbreker begon een jaar geleden. Na de selectie bleven uiteindelijk acht finalisten over: ABN AMRO, Arcadis, Duurzaambereikbaar Heijendaal Feenstra, Flexxit, Groningen Bereikbaar, Havenbedrijf Rotterdam en Tauw. Deze bedrijven voerden de afgelopen week campagne om hun file-oplossingen onder de aandacht te brengen. Groningen Bereikbaar won de publieksstem.

Meindert Schut, Yoeri Schenau (Arcadis), Noud Broekhof
Meindert Schut, Yoeri Schenau (Arcadis), Noud Broekhof (Foto: Jos Hummelen, BNR)

Oordeel jury

De jury koos Arcadis tot 'Spitsbreker van het jaar' vanwege de jarenlange strijd tegen de fileproblematiek. De jury is onder de indruk van de vele maatregelen die getroffen zijn, zoals het verplaatsen van kantoren naar intercitystations, het belonen van goed gedrag, het stimuleren van reizen met het openbaar vervoer en een verhuispremie.

Juryvoorzitter Tineke Netelenbos roemt het doorzettingsvermogen van Arcadis: 'Ze zijn vorig jaar, toen ze bijna gewonnen hadden, toch doorgegaan met het verder ontwikkelen van het mobiliteitsbeleid.' Het bedrijf wil thuiswerken in de toekomst verder stimuleren met een beloningsprogramma.

Yoeri Schenau, programmamanager duurzaamheid bij Arcadis, is blij met de award: ‘We zijn tien jaar bezig met het verduurzamen van onze mobiliteit. Het lijkt alsof je dat even doet, maar dat moet je samen doen. Ik ben er heel trots op dat we beloond worden voor hard werk van collega’s intern.’

Inspirerend

Tijdens de finale onderstreepte verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen het belang van Spitsbrekers ondanks de huidige coronacrisis. ‘Ik vind het ontzettend inspirerend. Ik hoop dat heel werkgevend Nederland het voorbeeld van de finalisten gaat volgen.' Van Nieuwenhuizen hoopt dat in de toekomst ook veel meer werknemers blijven thuiswerken, zodat het fileprobleem niet meer terugkeert.

(Foto: Jos Hummelen, BNR)
(Foto: Jos Hummelen, BNR)
(Foto: Jos Hummelen, BNR)
(Foto: Jos Hummelen, BNR)
(Foto: Jos Hummelen, BNR)

Mede mogelijk gemaakt door