Heimwee naar corona

Studio Den Haag3 feb 202356 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Vroeger was alles beter, realiseerde Sophie zich deze week tijdens het coronadebat. Even was ze weer terug in 2020. En even knetterde het weer tussen de premier en de voltallige oppositie. Waarbij premier Rutte verrassend openhartig erkende dat hij niet bezig was lessen te trekken uit het harde rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Dat zou hij graag "later nog eens doen", zei hij tijdens het debat dat precies hiervoor bedoeld was. In plaats daarvan was hij bezig "het RIVM overeind te houden".

Leendert begint zich te ergeren aan een Haagse onhebbelijkheid. Politici zeggen dat ze ergens voor zijn, om daar achteraan te zeggen: "maar wat óók waar is...", namelijk dat ze er tegen zijn. Het eerste deel is dan bedoeld voor de collega-politici. Het tweede deel is marketing voor de achterban. En dit virus begint pandemische proporties aan te nemen.

En zo zuur als deze shownotes misschien ook lijken, het is weer een vrolijke podcast, waarin we ook onderzoeken wat er gebeurt als je twee verslaggevers dezelfde persoon laat interviewen over het zelfde onderwerp.

Vandaag met Sophie van Leeuwen, Leendert Beekman en Mark Beekhuis