Maar de pompoensoep was goed

Studio Den Haag24 mrt 202342 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het was de week waarin de dreun van de verkiezingen na klonk. Iedereen heeft het over stikstof. Maar stikstof is niet het issue. Misschien zit dat meer in de totale non-communicatie die gewoon geworden is in het Haagse.

"Het was zelfs Thaise pompoensoep. Thaise pompoensoep! Dus dat is pompoensoep met nét een vleugje Thailand erin, he." Dixit Mark Rutte.

"Ik heb altijd gezegd dat ik vanuit een gevoel van verantwoordelijkheid opereer. En vanuit die opdracht heb ik dus ook de opdracht om hiermee aan de slag te gaan. En dat is waar ik volop mee aan de slag ga." Zei Pieter Heerma.

"Als je met vier partijen een coalitieakkoord sluit, dan is dat coalitieakkoord een geheel van afspraken van vier partijen. En die staan zolang die vier partijen daar alle vier achter staan." We citeren Sophie Hermans.

Je hoort Suzanne Kröger (GroenLinks), Vera Bergkamp (D66), Jesse Klaver (GroenLinks), Bente Becker (VVD), Steven van Weyenberg (D66), Don Ceder (ChristenUnie), Henri Bontenbal (CDA), Mark Rutte (VVD), Pieter Heerma (CDA), Sophie Hermans (VVD), Wopke Hoekstra (CDA), Derk Boswijk (CDA)

Vandaag met Sophie van Leeuwen, Leendert Beekman, Mats Akkerman en Mark Beekhuis. En te gast: CDA-Kamerlid Derk Boswijk