Zo komen er advertenties in de AI-chatbot van Microsoft

Tech Update30 mrt 20237 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Microsoft gaat dus advertenties tonen in de AI-chatbot in zoekmachine Bing, die werkt met dezelfde technologie als ChatGPT. Dat heeft de techreus zelf net aangekondigd in een blogpost.

Hoe dat precies gaat werken, is Microsoft naar eigen zeggen zelf nog aan het uitvogelen. Volgens een verklaring van de communicatiedirecteur wordt dat vergelijkbaar met advertenties in een 'conventionele' zoekmachine. In een screenshot van een analist zien we bijvoorbeeld de vraag "Wat is de goedkoopst auto van Honda?" gesteld worden aan een AI, en wordt in het resultaat een specifieke Honda Civic genoemd met een prijs en de naam van een site, met een voetnoot waarin 'Ad' staat.

Verder in deze Tech Update:

  • Apple houdt zijn jaarlijkse ontwikkelaarscongres World Wide Developer Conference van 5 tot 9 juni, dat moet volgens het bedrijf de "grootste en spannendste editie ooit" worden. Mogelijk betekent dat ook dat de techreus hier eindelijk de veelbesproken slimme bril gaat onthullen, waarmee zowel virtual als augmented reality toepassingen mogelijk zijn.
  • Meta blijft toch echt vasthouden aan het metaverse, bij monde van topman Nick Clegg. In een virtuele bijeenkomst vertelde hij journalisten dat Meta toch echt blijft geloven in virtuele werelden om gebruikers aan zich te binden. Andere grote bedrijven lijken het fenomeen alweer achter zich te laten, getuige de ontslagen bij Disney eerder deze week nog in die hoek. Anderzijds heeft de topman van Epic Games zich onlangs ook uitgesproken over hoe het metaverse als aaneenschakeling van virtuele werelden wel degelijk kan slagen.

Mede mogelijk gemaakt door