Sony onthult draagbare PlayStation, maar voor alleen thuis

Tech Update25 mei 20236 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Sony heeft een nieuwe draagbare PlayStation onthuld, die je eigenlijk alleen thuis kunt gebruiken. Op dit nieuwe apparaat kun je namelijk PlayStation 5-games spelen door ze via WiFi te streamen vanaf die bestaande spelcomputer.

Er waren al wat geruchten, maar gisteravond werd 'Project Q' officieel onthuld tijdens een online presentatie van Sony PlayStation. Eigenlijk is het een soort tabletscherm met aan weerszijden een halve controller, in zekere zin vergelijkbaar met de Nintendo Switch. Een groot verschil is echter dat je op dit nieuwe apparaat alleen games kunt streamen. Daarmee lijkt 'ie dus niet geschikt om echt mee te nemen op reis, maar meer om op de bank je games te spelen als je partner per se sport of een serie wil kijken. Later dit jaar moet Sony PlayStations nieuwe apparaat op de markt komen.

Verder in deze Tech Update:

  • Bijna één derde van de Nederlandse websites doet het niet goed qua privacy. Dat concludeert Stichting AVG na een steekproef onder bijna 1400 Nederlandse websites van uiteenlopende organisaties in tien verschillende branches. Dit onderzoek valt samen met het vijfjarige bestaan van onze huidige privacywet, de Algemene Verordening Persoonsgegevens.
  • Bij Facebook- en Instagram-moederbedrijf Meta wordt momenteel de tweede grote ontslagronde afgerond. Waarbij nog eens 10.000 mensen de laan uit worden gestuurd, nadat er afgelopen najaar al 11.000 de deur werden gewezen. Deze week worden de laatste van die betroffen teams geinformeerd en afgeslankte. Het gaat om medewerkers op de afdelingen marketing, sitebeveiliging, enterprise technologie, programma management, contentstrategie en corporate communicatie. Mensen van die afdelingen hebben daarover op LinkedIn gepost.

Mede mogelijk gemaakt door