Elon Musk mag chips in menselijk brein planten & Schaal van Hebben: Sonos Era 300

Tech Update26 mei 202312 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Deze week een nieuwe Sonos-speaker in de Schaal van Hebben: De Era 300. Dit is het grotere broertje van de eerder besproken Sonos Era 100. Drie belangrijke verschillen: het uiterlijk, het geluid en de prijs. Hij kost namelijk 500 euro. 

De speaker is net als de Era 100 zowel met WiFi als Bluetooth te gebruiken. Daarnaast heeft de speaker een USB-C poort als line-in, om de speaker te koppelen aan bijvoorbeeld een platenspeler. Verder is de speaker beter te repareren dan voorgaande Sonos-speakers, doordat schroefjes in plaats van lijm zijn gebruikt in het ontwerp.

De speaker heeft een ongebruikelijke vorm, niet iedereen vindt dat in eerste instantie mooi. Maar die vorm is vooral functioneel, het moet namelijk ruimtelijk geluid mogelijk maken. De speaker ondersteunt Dolby Atmos-surround geluid. Daarin is deze speaker de eerste. Het geluid klinkt erg goed en gebalanceerd, ook zonder Atmos-ondersteuning. Je hebt namelijk wel de juiste muziekaanbieder nodig voor ruimtelijke audio. Spotify ondersteunt het (nog) niet, Apple Music wel. 

In deze Tech Update vergelijken we de Era 300 nog even met de Sonos Five, die hebben namelijk een vergelijkbare prijs. Welke moet je kopen?

Verder in deze Tech Update:

  • Neuralink, van Elon Musk, krijgt toestemming van FDA voor testen van menselijke chip implantaten
  • Twitter wil zich terugtrekken uit Europees verdrag tegen online desinformatie
  • Google stopt met Stories-functie op YouTube
  • OpenAI biedt honderdduizend dollar voor partij die met goede AI-regels komt
  • G7-landen praten op 30 mei voor het eerst samen over AI-regulering
  • Google start met publieke test van nieuwe AI-zoekmachine

Mede mogelijk gemaakt door