Meta zet zich schrap voor de VR-bril van Apple

Tech Update30 mei 20237 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Met de volgende generatie VR-bril van Meta, de Quest 3, hoopt Meta de aankomende strijd met Apple aan te gaan. De opvolger van de Quest 2 zou lichter en dunner zijn en kleurencamera's voorop hebben voor realistisch videobeeld van de wereld om je heen.

Mark Gurman, tech-journalist van Bloomberg, had een hands-on met een prototype van Meta's aankomende VR-bril. De bril zou ergens dit jaar moeten verschijnen en zal goedkoper zijn dan duizend euro. De verwachte headset van Apple krijgt vermoedelijk een prijs van drieduizend euro. Toch zet Meta zich schrap voor een concurrentiestrijd.

De nieuwe bril wordt met een lichter gewicht en dunnere behuizing gemakkelijker te dragen op je hoofd. Verder krijgt de headset kleurencamera's die het beeld van de omgeving kunnen opnemen, zodat je Mixed Reality-beeld kunt ervaren in de bril. Die technologie wordt ook verwacht in Apple's aankomende bril, die mogelijk komende maandag tijdens WWDC aangekondigd wordt. 

Verder in deze Tech Update:

  • NVIDIA presenteerde tijdens de opening van Computex diverse AI-ontwikkelingen waar het aan werkt. Zo krijgen NPC's, non-playable characters, in games de mogelijkheid om met generatieve AI hun eigen antwoorden te genereren. De speler van de game kan zelfs met zijn eigen stem praten tegen het computer-karakter. 
  • Ook werkt NVIDIA aan een supercomputer van honderden miljoenen euro's voor Israel. De supercomputer moet 8 exaflops aan rekenkracht krijgen en zal vooral AI-toepassingen mogelijk maken voor Israëlische bedrijven.
  • Tot slot moet google 32,5 miljoen dollar betalen aan Sonos voor het schenden van patenten. Dat heeft een Amerikaanse jury geoordeeld. Het patent gaat over multiroom audio, waarover in 2020 een zaak werd aangespannen door Sonos. Er lopen meerdere zaken onderling tussen Google en Sonos. 

Mede mogelijk gemaakt door