Populair 'trollenfilter' stopt met ondersteuning voor Twitter

Tech Update31 mei 20236 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Block Party, een populaire toepassing om automatisch haatdragende berichten te filteren, staakt zijn diensten op Twitter. Aanleiding is het nieuwe API-beleid van het platform, waarbij bedrijven flink in de buidel moeten tasten om toegang te houden. 

De ontwikkelaars van Block Party maakten het nieuws zelf bekend, op de dag waarop ook in Nederland veel aandacht is voor de schaduwzijde van Twitter. Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp roept het bedrijf op om actie te ondernemen tegen de vele (doods)bedreigingen die politici op Twitter ontvangen. 

Verder in de Tech Update:

  • Advocaten die in de rechtbank van de Texaanse rechter Brantley Starr komen, moeten voortaan een verklaring tekenen waarin ze beloven géén gebruik te hebben gemaakt van generatieve AI-toepassingen. Aanleiding is een incident eerder deze week, waarbij een Amerikaanse advocaat niet-bestaande jurisprudentie aanvoerde. Later bleek dat hij zijn pleidooi deels door een AI-chatbot had laten schrijven.
  • Uber Eats stuurt de komende tijd nog eens tweeduizend bezorgrobots de weg op in de Verenigde Staten. Het afgelopen jaar reden de robots, gemaakt door de start-up Serve Robotics, al in delen van Los Angeles. Volgens de bedrijven zelf zijn de robots slim en autonoom, maar in de praktijk gaat er nog best veel fout...

Mede mogelijk gemaakt door