Head of Trust & Safety Twitter na 8 maanden alweer vertrokken & Schaal van Hebben: Fairbuds XL

Tech Update2 jun 202311 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Ella Irwin, de belangrijkste manager die verantwoordelijk is voor contentbeheer en -beleid bij Twitter, heeft ontslag genomen. Irwin bevestigde haar vertrek na berichtgeving van persbureau Reuters. Er wordt geen reden genoemd voor haar aftreden. 

De belangrijkste rol van Irwin was toezichthouden op het beleid van Twitter inzake intimidatie, aanzetten tot haat en gewelddadige content. Sinds de overname van Twitter door Elon Musk is de hoeveelheid haatdragende berichten sterk toegenomen. 

Verder in de Tech Update:

  • Ruimtevaartorganisatie ESA viert het 20-jarig jubileum van de eerste Mars-missie met een livestream vanaf de rode planeet. De livebeelden zijn vanaf 18:00 te bekijken op het YouTubekanaal van de ESA.
  • Hij werd al verwacht en is nu daadwerkelijk aangekondigd: de nieuwste Mixed Reality-headset van Meta, de Meta Quest 3. De slimme bril is compacter dan zijn voorganger, heeft een hogere resolutie en moet Meta's positie in de VR-gamingmarkt gaan versterken. Verwacht wordt dat Apple komende maandag op zijn WWDC ook een slimme bril gaat onthullen. 
  • Het is vrijdag en dus sluiten we de week af met de Schaal van Hebben. Fairphone, bekend van de duurzaam geproduceerde smartphones, heeft voor het eerst een draadloze hoofdtelefoon op de markt gebracht. Hij is prijzig, maar krijg je daar genoeg voor terug? Meindert, Connor en Michiel zoeken het uit.

Mede mogelijk gemaakt door