Apple onthult vandaag de langverwachte slimme bril, dit moet je weten

Tech Update5 jun 20235 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Apple onthult vanavond om zeven uur tijdens het World Wide Developer's Conference de langverwachte slimme bril. Die is speciaal ontworpen voor toepassingen in extended reality, de koepelterm voor virtual reality, augmented reality en mixed reality. Dit moet je daarover alvast weten.

Tijdens een vooraf opgenomen presentatie, die naar verluidt langer dan twee uur duurt, gaan we merken of die bril daadwerkelijk Reality Pro zal heten en hoe het besturingssysteem xrOS zal werken. Volgens de geruchten wordt het apparaat een soort duikbril van koolstofvezel en aluminium, en moet de accu via een kabel in een soort heuptasje worden meedragen.

Dit moet een doorbraak betekenen voor heel extended reality, een 'iPhone moment' zoals dat ook de smartphone heeft gevestigd. Er zijn hele bedrijven die al jarenlang hun pitches naar investeerders en klanten schrijven met de verwachting dat Apple deze markt betreedt.

Toch zijn er ook berichten over interne discussies binnen Apple over waar dit product nou voor is. De eigen eerste verwachtingen van dit apparaat zijn volgens Bloomberg dan ook omlaag bijgesteld: ze zouden initieel geen 3 miljoen exemplaren maar slechts 900.000 stuks per jaar denken te kunnen verkopen. Misschien is dat ook niet zo gek, gezien het voorspelde prijskaartje van 3000 dollar.

Verder in deze Tech Update:

  • De kersverse CEO van Twitter heeft nog iemand van haar oude werkgever weggekaapt. Topvrouw Linda Yaccarino heeft Joe Benarroch naar Twitter gehaald om mede de scepter te zwaaien onder de noemer "business operations". Hij was tot voorkort nog Senior Vice President Communicatie, Advertenties en Partnerships bij NBC Universal (waar Yaccarino ook haar baas was). Daarvoor zat hij bijna zeven jaar in een soortgelijke rol bij Facebook.

Mede mogelijk gemaakt door