Dit wordt Meta's antwoord op Twitter & Schaal van Hebben: Google Pixel 7a

Tech Update9 jun 202311 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De Google Pixel 7a is een Android-smartphone van de middencategorie, die qua prijs echter heel dicht aanschurkt tegen toptoestellen - vooral de Pixel 7 en Pixel 7 Pro. Maar ook de prijs is een stukje hoger dan eerdere Pixel a-modellen. Wat moet je weten als je ze vergelijkt?

Verder in deze Tech Update:

  • Amsterdam wil een meldpunt zodat online platforms sneller gewelddadige content verwijderen. Daarover is gisteren een motie van de PvdA aangenomen. Volgens die partij dragen sociale media steeds meer bij aan de onveiligheid van jongeren, zowel online als offline. Er wordt gesproken over een meldpunt met een ‘trusted flagger’-status, net zoals bijvoorbeeld het Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM). Verwijderverzoeken van zo'n instantie zouden met prioriteit worden behandeld.
  • Opvallend nieuws van Meta, want hun alternatief voor Twitter is naar buiten gekomen. In het geruchtencircuit gaat al een tijdje rond dat Meta met een Twitter-tegenhanger komt. Intern staat dit nog bekend als Project 92, maar de daadwerkelijke naam zou 'Threads' kunnen gaan worden, meldt The Verge. Volgens Meta is er bij makers en bekende mensen ook wel behoefte aan een platform dat "met verstand gerund" wordt.
  • Meta heeft tijdens een interne presentatie weer wat nieuwe aankondigingen gedaan op het gebied van AI. Met AI Agents, een chatbot die kan worden verwerkt in zowel WhatsApp als FB Messenger, en AI Media Editing, een tool waarmee je Instagram stories en foto's kunt aanpassen met een tekst-opdracht, oftewel prompts.
  • ByteDance, het moederbedrijf achter TikTok, is zelf ook bezig met een chatbot zoals ChatGPT. Die is dan echter vooral bedoeld voor de eigen Chinese markt.

Mede mogelijk gemaakt door