Tech & Medicijnen
Tech & Medicijnen

Tech & Medicijnen

Inspirerende verhalen over genezen met Tom van 't Hek. Als je mee wil praten over medicijnen en technologie móet je de laatste feiten kennen. Hoe zit dat bijvoorbeeld met privacy en slimme pillen. Welke innovaties zitten er in de pijplijn?

De antwoorden van minister Bruins

In deze twintigste aflevering van Tech en Medicijnen ontvangt Tom van 't Hek minister Bruno Bruins voor Medische Zorg. De minister gaat in op een greep uit de vragen en adviezen die door eerdere podcast-gasten aan hem zijn voorgelegd. NB: deze podcast is opgenomen in december 2018. Bruno Bruins is inmiddels ruim twee jaar minister voor Medische Zorg.

Van traditioneel ziekenhuis naar zorgnetwerk

Philips is een grote speler in de Nederlandse zorg, ook als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Dat doen ze bijvoorbeeld op het gebied van personalized medicine en medicatierouw. Tom van 't Hek spreekt met Jeroen Tas, Chief Innovation and Strategy Officer bij Philips, onder meer over kunstmatige intelligentie, het op de cloud gebaseerde platform Health Suite en het ziekenhuis van de toekomst.

Innovatieve geneesmiddelen

Brancheorganisatie Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) vertegenwoordigd geneesmiddelenfabrikanten die zich richten op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe, innovatieve geneesmiddelen. Tom van 't Hek bespreekt met voorzitter Paul Korte en directeur Gerard Schouw hoe de VIG zich inzet om die geneesmiddelen snel en betaalbaar bij de patiënt te krijgen. NB: deze podcast is opgenomen in december 2018. Paul Korte is geen voorzitter meer, die functie heeft Aarnoud Overkamp nu.