De techniek achter VR

De BNR Techniektour14 apr 202024 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De tour

In deze speciale uitzending spreekt Wouter van den Bijgaart, hij is de CEO van The VR Room. Hij is nog iedere dag gefascineerd door de mogelijkheden die VR schept. The VR Room is een fysieke winkel in Utrecht en Amsterdam, waar je allerlei epische games in VR kunt spelen. Je rent dan dus met een enorme bril door de zaak.

De tweede spreker is Daniël van der Waals, hij is oprichter van xPlane. Hij wil met zijn bedrijf grote evenementen en congressen in VR organiseren. De derde spreker is Jeroen van der Borght, van Studio05. Bij Studio05 creëren ze op maat gemaakte VR en AR voor bedrijven. Zo hebben zij een AR-rondleiding door Legoland ontwikkeld en een manier om vanuit je huiskamer te leren hoe je een vliegtuig moet onderhouden. Kortom: een hele gave uitzending, die je zeker niet mag missen.

Bekijk het interview met Van den Bijgaart op YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=DRBRncFPJaE&feature=youtu.be
Zo ziet dat eruit: verschillende experts interviewen op een rooftop. Daar moest natuurlijk even een viruele selfie van gemaakt worden.
Zo ziet dat eruit: verschillende experts interviewen op een rooftop. Daar moest natuurlijk even een viruele selfie van gemaakt worden.

Luister andere afleveringen van De BNR Techniektour hieronder: