De techniek achter voedselproductie
KoppertCress is de trots van de tuinbouwstreek, welke techniek gebruiken zij om efficiënt en duurzaam voedsel te produceren? Bij KoppertCress gaat Karlijn de kas in en zelfs het dak op, want ook bij het produceren van voedsel moet de hele keten kloppen. Nederland is onder andere door de Wageningen Universiteit & Research (WUR) groot geworden op het gebied van landbouw. Hoe ziet voedselproductie eruit op de 'boerderij van de toekomst'? Een tipje van de sluier: drones worden ingezet om ongedierte te bestrijden en in de toekomst gaan onze boeren werken met 'strokenlandbouw'. Waarom en hoe? Dat hoor je allemaal in deze aflevering.
Misschien vind je dit ook wel interessant| De techniek achter boerderijen
De techniek achter voedselproductieLuister terug| De techniek achter Watergebruik
Reageren?
Dat kan! De redactie van dit programma vind het leuk en/of leerzaam om te horen wat jij ervan vindt. Heb je een compliment, een opmerking of een tip? Mail even naar jos.hummelen@bnr.nl, dan beloven wij weer dat we daar op reageren.
Luister hieronder alle afleveringen van De BNR Techniektour:

De BNR Techniektour
Elke week gaan we op pad door Nederland om te kijken welke impact techniek heeft op onze samenleving en hoe techniek bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen.