De techniek achter sauna's

De BNR Techniektour29 dec 202025 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Ondanks dat sauna's eigenlijk gesloten zijn vanwege de aangescherpte coronamaatregelen, mocht verslaggeefster Karlijn Meinders een kijkje nemen bij Thermen la Mer. De Almeerse sauna is erg bezig met verduurzaming en innovatie. Zo worden de vloeren gekoeld met leidingwater en zijn twee gaskachels omgebouwd tot duurzamere elektrische varianten. Directeur Pieter van der Horst geeft Karlijn een rondleiding langs de sauna's, zwembaden en technische ruimtes.

Verslaggeefster Karlijn Meinders in gesprek met Pieter van der Horst, directeur van Thermen la Mer.
Verslaggeefster Karlijn Meinders in gesprek met Pieter van der Horst, directeur van Thermen la Mer.

Ook gaan we naar SHS Europa in het Friese Oosterwolde. De omgebouwde elektrische kachels die bij Thermen la Mer staan, worden hier ontworpen en gemaakt. Albert Kuipers laat zien hoe je met weinig energie een sauna kunt verwarmen. En niet alleen bij sauna's, ook in snackbars kan deze techniek worden ingezet om friet te bakken. Dat moet natuurlijk even worden getest.

| Programma: Alles weten over De BNR Techniektour?

Reageren?

Dat kan! De redactie van dit programma vindt het leuk en leerzaam om te horen wat jij ervan vindt. Heb je een compliment, een opmerking of een tip? Mail even naar julia.bokdam@bnr.nl

Luister hieronder alle afleveringen van De BNR Techniektour: