Met welke technieken ga je autoschade en wateroverlast tegen?

De BNR Techniektour26 jan 202125 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Bij ASN Autoschade worden dagelijks auto's met bumper- en of blikschade binnengebracht. Volgens Dennis Petrus, schadehersteller en directeur van de vestiging in Haarlem, is verkeerd (in)parkeren de meest voorkomende oorzaak van deze mankementen.

Reparatie aan Tesla's

Naast de relatief simpele schades, krijgt Petrus ook regelmatig Tesla’s en andere auto’s die zijn uitgerust met de nieuwste rijhulpystemen over de vloer. En dat vraagt volgens de schadehersteller om heel andere reparatietechnieken dan bij traditionele auto’s. Aan Karlijn Meinders laat hij zien wat hier allemaal bij komt kijken en vertelt hij hoe het vak de afgelopen jaren is veranderd.

Dennis Petrus, directeur van ASN Autoschade Vermaire Haarlem, laat Karlijn Meinders zien hoe je schade aan een Tesla kunt repareren.
Dennis Petrus, directeur van ASN Autoschade Vermaire Haarlem, laat Karlijn Meinders zien hoe je schade aan een Tesla kunt repareren.

Lekdetectie om de oorzaak waterschade op te sporen

Naast blikschade aan auto’s, behoort waterschade in en rondom huis ook tot de meest voorkomende schades. Met technicus Bas van den Berg van Polygon, gaan we mee op lekdetectie. Er worden verschillende technieken uit de kast gehaald om erachter te komen waar de lekkage vandaan komt, maar of de oorzaak komt bovendrijven… Dat hoor je in deze aflevering van De BNR Techniektour

Luister hieronder alle afleveringen van De BNR Techniektour: