Finding Memo

The Donald Show1 feb '18 17:445 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

BNR Jan Postma
BNR Jan Postma

Heel Washington smacht naar de nu al beruchte Nunes-memo. Die zou mogelijk vandaag komen, maar vannacht was er plotseling een opmerkelijke plotwending. Devin Nunes, voorzitter van een congrescommissie die de FBI onderzoekt, zou bewijzen hebben gevonden dat er in de FBI echt een soort deep state actief is, een laag anti-Trump-medewerkers die de president structureel tegenwerkt. Ook zou erin staan dat de FBI onterecht teamleden van de Trump-campagne afgeluisterd heeft.

Release the memo

Verschillende Congresleden zeggen: 'release the memo' - geef die memo vrij - en heel Washington vraagt zich inmiddels af: wat staat erin? Heeft die Nunes echt iets, of valt het tegen, of mee? Duidelijk is in ieder geval dat de hele zaak direct verbonden is met het Rusland-onderzoek van de FBI en als Nunes iets vindt tegen de FBI, dan kan dat het hele Rusland-onderzoek onderuit halen. Trump popelt dan ook om de memo's vrij te geven.

Maar vannacht was er opeens die tweet van een Democraat uit de commissie van Nunes. Die zou de nodige wijzigingen hebben aangebracht in de memo aan het Witte Huis, zonder goedkeuring van de commissie. Zo wordt het steeds lastiger om te bepalen wie je moet geloven. Het gaat immers om de FBI: veel geheimzinnigheid, geheimhouding en zeker in dit onderzoek naar politieke partijdigheid binnen de veiligheidsdiensten is werkelijk alles politiek.