Rick Brandsteder, Nicolien Sauerbreij & Rintje Ritsma

The Friday Move18 jan 20181 uur 46 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het begon allemaal met een droom van Rintje Ritsma om een WK Allround te organiseren in het Olympisch Stadion van Amsterdam. Die droom is nu werkelijkheid geworden. Toernooidirecteur Rintje Ritsma komt erover vertellen!

De Nederlandse vertaling van Fire and Fury over Trump is vanaf deze week te koop. Mai Spijkers, directeur van uitgeverij Prometheus, vertelt hoe deze bliksemsnelle deal tot stand kwam.

Als er iemand veel over de Olympische Winterspelen weet is het Nicolien Sauerbreij. De voormalig snowboardster veroverde goud in Vancouver in 2010. We blikken met haar vooruit op de komende Spelen waar ze zelf ook aanwezig zal zijn als Olympisch ambassadeur van Eurosport.

Weervrouw Amara Onwuka, schaatser Jochem Uydehaagse, tailleur Rick Moorman en cabaretier Kees van Amstel zijn vakidioten, met die titel staan ze de komende maanden op de planken. Zijn ze nou écht 'vakidioten' of zijn ze gewoonweg intens gepassioneerd? Wat drijft hen eigenlijk?

In de documentaire Hyena's op het ijs zien we de voorbereidingen van Sjinkie Knegt, Jorien ter Mors en Suzanne Schulting voor de Olympische Spelen in Pyeongchang. Barbara Barend schuift aan samen met één van de olympische shorttrackers.

Frans Verhagen is al bijna 40 jaar met Amerika bezig. Hij heeft er gestudeerd en als correspondent gewerkt. In het boek Begrijp jij Amerika nog? probeert hij zich met een open blik in het Amerika van Donald Trump te plaatsen.


Mede mogelijk gemaakt door