Lex Harding, Feike Sijbesma & Marianne Thieme

The Friday Move4 mrt '19 14:591 uur 45 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Vier maanden was Marianne Thieme met ziekteverlof. Maar de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren keert terug in stijl met een nieuwe film Powerplant en een nieuw boek: Groeiend verzet.

DSM

Topman Feike Sijbesma van chemiebedrijf DSM neemt steeds vaker het voortouw bij maatschappelijke thema’s. Zo is hij ook aanjager van NL2025, een initiatief van topmensen voor maatschappelijke projecten in Nederland.

Staatssecretaris Paul Blokhuis heeft een missie met het Nationaal Preventie Akkoord om een gezonde leefstijl te stimuleren. Hoe gaat het met die missie? Vrijdag komt hij langs.

Buitenlandcommentator Bernard Hammelburg schuift aan met het laatste nieuws.

Zal hij van zijn voetstuk vallen? Of is het gewoon een ordinaire heksenjacht? In de documentaire Leaving Neverland, die vrijdagavond wordt uitgezonden, wordt Michael Jackson opnieuw beschuldigd van kindermisbruik. We praten erover met NRC-recensent Wilfred Takken.

En Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, schuift aan. Naast zijn pleidooi om zoveel mogelijk te bewegen heeft hij ook nog tijd gehad om een kinderboek te schrijven.