Max Westerman, Lauren Verster & Geert Mak

The Friday Move6 nov '20 13:051 uur 42 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Geert Mak, journalist en historicus komt langs. In zijn nieuwste tv-serie: In Europa - de geschiedenis op heterdaad betrapt, trekt hij opnieuw door Europa.

Meer dan 76-duizend keer werd er maar liefst gestemd voor de Dutch Podcast Awards. De 10 categorie-winnaars zijn gisteren en vandaag op BNR bekend gemaakt. In The Friday Move hoor je wat de beste podcast van Nederland is geworden. BNR-hoofdredacteur Mireille van Ark schuift aan samen met Michiel Veenstra, programmadirecteur van Kink en hét gezicht van deze Dutch podcast Awards.

Lees ook | Liveblog Dutch Podcast Awards

Waarom werken vrouwen niet? Zo heet de nieuwe serie die Liesbeth Staats maakte over de Nederlandse parttime cultuur.

Vandaag wordt het nieuwe platform Wonderhood gelanceerd, een nieuw platform met video’s en artikelen over wetenschap en experimenten van programmamaakster, presentatrice en schrijfster Lauren Verster.

Amerikaanse verkiezingen

Amerika-deskundige Michiel Vos schuift aan met het laatste nieuws.

En politiek verslaggever Sophie van Leeuwen heeft het laatste nieuws van het Binnenhof.

Maarten Bax komt langs. Hij is al ruim 25 jaar sportjournalist en schreef verschillende boeken. Vandaag verschijnt zijn nieuwste boek: De Golden Boys, het verloren team van Ajax.

Vijf BN-ers zeilen de Noordelijke Oceaan route, onder leiding van voormalig Volvo Ocean Race-schipper Hans Bouscholte. Dat is allemaal te zien in het nieuwe programma: Alle Hens aan Dek. Hans Bouscholte komt er alles over vertellen.

Max Westerman is co-host
Max Westerman is co-host (Foto: Jos Hummelen, BNR)