BNR logo
  • Nieuws
  • Radio
    • Programmagids
    • AEX Factor
    • Baanbrekende Businessmodellen
    • Beleggerspanel
    • Beter
    • BNR Auto-Update
    • BNR Europa
    • BNR Mobility
    • BNR Sport
    • BNR's Big Five
    • Boardroompanel
    • Boekestijn en De Wijk
    • BREEKT
    • Column Bernard Hammelburg
    • Column Paul Laseur
    • Crypto Update
    • Cryptocast
    • De Nationale Autoshow
    • De Nieuwe Wereld
    • De Ochtendspits
    • De Top van Nederland
    • De Wereld
    • Digitaal
    • Duurzaam
    • Economenpanel
    • Eyeopeners
    • Koplopers
    • Lobbypanel
    • Ondernemerspanel
    • Postma in Amerika
    • Spitsbrekers
    • Tech Update
    • The Daily Move
    • The Friday Move
    • Vastgoed Gezocht
    • Wereldveroveraars
    • Werkverkenners
    • Wetenschap Vandaag
    • Zakendoen
  • Gemist
    • Alle podcasts
    • All in the Game
    • Amerika Podcast
    • BNR Perestrojkast
    • China Podcast
    • CMOtalk
    • Column Corné van Zeijl
    • Crypto Cowboys
    • Cryptocast
    • De Ben Tiggelaar Podcast
    • Dé Klantenpodcast
    • De Legende van Satoshi Nakamoto
    • De Nieuwsdag
    • De Ondernemerskamer
    • De Technoloog
    • Europa Update
    • Factcheck Europa
    • Het Nieuwe Geld
    • Hoge Bomen
    • Honger
    • IJzige Tongen
    • In de Diepte
    • Italië Podcast
    • Ochtendnieuws
    • Petrolheads
    • De Strateeg
    • Space Cowboys
    • Spitsbrekers
    • The Road to Zandvoort
    • Voeding van morgen
    • Vraag het Gommers
    • Werkprofessor
    • Zakendoen De Veranderaars
  • Partners
The Green Quest

The Green Quest

#13 De Verspillingsfabriek kookt soep van verspilde groente

25 november 2019 21 min Delen
Speel de aflevering af

Of luister via BNR app Spotify Apple Podcasts


Over de aflevering

Hoe komt het toch dat er hier miljoenen kilo’s voedsel op de afvalberg belanden, terwijl er aan de andere kant van de wereld een schrijnend tekort is. De Verspillingsfabriek in Veghel probeert dit probleem van voedselverspilling aan te pakken door reststromen te verwerken in soepen. Directeur Bob Hutten vertelt in deel 2 aan jurylid Wisse Hummel, innovation officer van Engie wat de kern zijn innovatie is.

Maar eerst proberen we dit probleem beter te begrijpen met hulp van expert Toine Timmermans. Hij is directeur van de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Programmamanager duurzame voedselketens aan de Wageningen Universiteit en Research. Volgens hem is voedselverspilling niet een probleem, maar een symptoom van een economisch systeem.


Mede mogelijk gemaakt door


Deel de aflevering:

Aanbevolen podcasts

The Green Quest zegt... doei

Digitaliseren van de bouw maakt Nederland duurzamer

Smyle wint The Green Quest Awards 2021

Volg de discussie via Facebook of Twitter

Doe mee aan de discussie op onze Facebookpagina of via Twitter (#bnr).
BNR Facebook BNR Twitter
live-studio-image

Populairste podcasts

Apple wil meer advertenties tonen in apps op je iPhone

Nieuwe mijlpaal voor Tesla

Ochtendnieuws | Nederland loopt achter met aankoop coronapil

Modellen voorspellen waar walvissen bij verschillende watertemperaturen heengaan

Oekraïne-update maandag, dag 173

  • BNR Nieuwsradio

  • Contact
  • Frequenties
  • Files en flitsers
  • BNR Nieuwsbrief
  • Podcasts
  • RSS feed
  • Disclaimer
  • Zakelijke info

  • Dutch Podcast Awards
  • Adverteren
  • Podcast laten maken
  • Vacature plaatsen op BNR
  • Werken bij BNR
  • Stages
  • FD Mediagroep

  • Company.info
  • Energeia
  • ESB
  • FD
  • FD Mediagroep
  • Impact Investor
  • Investment Officer
  • Listn
  • PensioenPro
  • Download de app

  • Privacy
  • Copyright
  • Cookies
  • Voorwaarden