#20 Sodexo gaat strijd aan met bedrijfsrestaurant-afval
Sinaasappelschillen, koffieprut en plastic verpakkingen uit bedrijfsrestaurants belanden nog vaak in de afvalemmer. Sodexo wil daar iets aan doen, vertelt Amir Bercowitz. Het bedrijf deed om die reden mee aan een pilot van The Excess Materials Exchange, een marktplaats voor reststromen. Met succes, want de cateraar geeft ze nu een tweede leven. Zo worden sinaasappelschillen verwerkt tot muffins en bier en kan koffiedik gebruikt worden om bioplastics mee te maken.
Jurylid Jacqueline Kramer en Jaap de Graaf van Allesovercatering.nl zien er wel brood in. De Graaf vertelt in deze uitzending verder nog hoe cateraars werken aan een duurzamere bedrijfsvoering. Met name het verminderen van de afvalberg heeft prioriteit. De bedrijven doen dat onder meer door vitrines niet meer vol te stapelen met voedsel en de etenswaren de laatste 15 minuten tegen een lagere prijs aan te bieden.

The Green Quest
Harm Edens gaat op zoek naar duurzame innovaties die echt het verschil kunnen maken en grote bedrijven met concrete groene ambities.