Coronageneratie | Eveline Crone, hoogleraar neurocognitieve ontwikkelingspsychologie, Erasmus Universiteit Rotterdam

In de tienerjaren en adolescentie is het brein volop in de groei. Nu veel activiteiten door coronamaatregelen wegvallen, stokt ook die ontwikkeling van jongeren. Snelle actie is nodig, zegt hoogleraar neurocognitieve ontwikkelingspsychologie Eveline Crone. We bespreken de impact en gevolgen op jongeren in BNR’s Big Five.

Coronageneratie | Mariëlle Bruning, Universiteit Leiden

Voor kinderen tot 18 jaar zijn speciale rechten geregeld in de wet. Door de coronamaatregelen staan sommige van die rechten op spanning. Welk recht is belangrijker, dat van onderwijs of zorg? En welk recht wordt er geschonden wanneer er sprake is van emotionele verwaarlozing? We spreken erover met hoogleraar jeugdrecht Marielle Bruning in BNR’s Big Five van de Coronageneratie.

Ondernemen met impact | Willemijn Verloop

Jarenlang stond Willemijn Verloop aan het roer van War Child, de ngo die ze als naïeve en idealistische 23-jarige oprichtte. Daarna stond ze aan de wieg van Social Enterprise NL, het netwerk van sociale ondernemers in Nederland, en is ze medeoprichter van het impact investeringsfonds Rubio Impact Ventures. Gaan maatschappelijk en financieel rendement eigenlijk goed samen? Je hoort het in BNR's Big Five.