BNR logo
  • Nieuws
  • Radio
    • Programmagids
    • AEX Factor
    • Baanbrekende Businessmodellen
    • Beleggerspanel
    • Beter
    • BNR Auto-Update
    • BNR Europa
    • BNR Mobility
    • BNR Sport
    • BNR's Big Five
    • Boardroompanel
    • Boekestijn en De Wijk
    • BREEKT
    • Column Ben van der Burg
    • Column Bernard Hammelburg
    • Column Jaap Jansen
    • Column Marianne Zwagerman
    • Column Paul Laseur
    • Crypto Update
    • Cryptocast
    • De Nationale Autoshow
    • De Nieuwe Wereld
    • De Ochtendspits
    • De Top van Nederland
    • De Wereld
    • Digitaal
    • Duurzaam
    • Economenpanel
    • Eyeopeners
    • Kees de Kort
    • Koplopers
    • Lobbypanel
    • Ondernemerspanel
    • Postma in Amerika
    • Spitsbrekers
    • Tech Update
    • The Daily Move
    • The Friday Move
    • Toon van de Week
    • Vastgoed Gezocht
    • Wereldveroveraars
    • Werkverkenners
    • Wetenschap Vandaag
    • Zakendoen
  • Gemist
    • Alle podcasts
    • All in the Game
    • Amerika Podcast
    • BNR Perestrojkast
    • China Podcast
    • Column Corné van Zeijl
    • Crypto Cowboys
    • Cryptocast
    • De Ben Tiggelaar Podcast
    • Dé Klantenpodcast
    • De Legende van Satoshi Nakamoto
    • De Nieuwsdag
    • De Ondernemerskamer
    • De Technoloog
    • Een Jaar Burgemeester
    • Europa Update
    • Factcheck Europa
    • Het Bromvliegeffect
    • Het Nieuwe Geld
    • Honger
    • IJzige Tongen
    • Italië Podcast
    • Ochtendnieuws
    • Petrolheads
    • Podcast Top 40
    • De Strateeg
    • Space Cowboys
    • Spitsbrekers
    • The Road to Zandvoort
    • Ukrayina
    • Voeding van morgen
    • Vraag het Gommers
    • Werkprofessor
    • Zakendoen De Veranderaars
  • Partners

'Overheid kan gastronomie nog meer op de kaart zetten'

23 december 2018 18 min
Speel de aflevering af

Over de aflevering

De overheid kan best een stapje meer zetten om de Nederlandse gastronomie nadrukkelijker op de kaart te zetten, vindt Jacob Jan Boerma, chefkok van driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. 'We doen heel veel aan sport, cultuur en musea, maar gastronomie is eigenlijk een aantrekkingskracht die we veel sterker kunnen maken', zegt hij in BNR's Big Five van de Smaak.

Voor Boerma, chefkok van driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen, zit smaak ‘m niet in kunstwerkjes op het bord, maar in de perfecte balans van ingrediënten. En hij hééft enig recht van spreken, met drie Michelinsterren op zak. Het weerhoudt hem er niet van zich te onderscheiden met nieuwe concepten, zoals Smaeck. Denk aan: filet americain van melkvezels en andere varianten op overbekende thema's.

Chef-kok Jacob Jan Boerma bereidt een kerstlunch in de keuken van driesterren restaurant De Leest.
Chef-kok Jacob Jan Boerma bereidt een kerstlunch in de keuken van driesterren restaurant De Leest.ANP REMKO DE WAAL

LifestyleVoeding
Deel de aflevering:

Volg de discussie via Facebook of Twitter

Doe mee aan de discussie op onze Facebookpagina of via Twitter (#bnr).
BNR Facebook BNR Twitter
live-studio-image

Populairste podcasts

Oekraïne-update woensdag, dag 84

Saudi-Arabië koopt zich voor miljarden in bij Nintendo

#63: RePowerEU: 300 miljard euro om voor 2030 van het Russische gas af te komen

Maarten van Beek (ING) over hoe je je personeel meekrijgt in je transformatie

'Gehaktdag' maakt zijn naam weer waar

  • BNR Nieuwsradio

  • Contact
  • Frequenties
  • Files en flitsers
  • BNR Nieuwsbrief
  • Podcasts
  • RSS feed
  • Disclaimer
  • Zakelijke info

  • Dutch Podcast Awards
  • Adverteren
  • Podcast laten maken
  • Vacature plaatsen op BNR
  • Werken bij BNR
  • Stages
  • FD Mediagroep

  • Company.info
  • Energeia
  • ESB
  • FD
  • FD Mediagroep
  • Investment Officer
  • Listn
  • PensioenPro
  • Download de app

  • Privacy
  • Copyright
  • Cookies
  • Voorwaarden