#18 EXTRA: Verstappen opent vernieuwd Circuit Zandvoort

Na een verbouwing van vier maanden is Circuit Zandvoort vandaag officieel geopend. Niemand minder van Formule 1-coureur Max Verstappen reed de eerste rondjes op de vernieuwde racebaan. The Road to Zandvoort was aanwezig bij de opening en sprak in een extra aflevering onder meer met Jan Lammers, racelegende Arie Luyendyk, circuitdirecteur Robert van Overdijk en Hans Hugenholtz junior, vice-voorzitter van de Nederlandse autosportfederatie.

#15 Dutch GP gaat door! Wat staat er in het mobiliteitsplan?

De Formule 1-race op Circuit Zandvoort gaat definitief door! De evenementenvergunning is afgegeven met als belangrijkste onderdeel het mobiliteitsplan. Eind 2018, nog voordat de terugkeer van de Formule 1 definitief was aangekondigd, begon Rob Langenberg aan het plan. Langenberg, Head of Event Operations bij de Dutch Grand Prix-organisatie, is te gast in een nieuwe aflevering van The Road to Zandvoort.

#14 ProRail vernieuwt spoor voor Dutch GP

12 treinen per uur, 50.000 bezoekers per dag. Het mobiliteitsplan van de Dutch Grand Prix-organisatie leunt tijdens het raceweekend sterk op het vervoer van Formule 1-fans met de trein. Maar eerst moet spoorbeheerder ProRail de komende maanden het traject naar Zandvoort vernieuwen. 'Het is best een behoorlijk project. Met name door de tijdsdruk', zegt Kees Rutten, regiodirecteur Randstad Noord bij ProRail. Hij is te gast in The Road to Zandvoort.