10 dagen St. Antonius
10 dagen St. Antonius

10 dagen St. Antonius

Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein werd tijdens de eerste golf van het coronavirus overspoeld met patiënten. Harmen van der Veen liep tien dagen mee in het ziekenhuis, in deze podcast hoor je de artsen, verpleegkundigen en schoonmakers.

Dag 10: Ex Corona-Patiënt Ger

Verslaggever Harmen van der Veen liep tien dagen mee in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Op de 10de en laatste dag spreekt hij met Ex Corona-Patiënt Ger Schinning. Een bijzonder verhaal met een bijzondere man. Ger lag bijna 7 weken (!) in coma op de IC-afdeling van het St. Antonius Ziekenhuis. En toch heeft hij het overleefd. Een wonder. Harmen ontmoet Ger thuis in Mijdrecht waar hij samen met zijn vrouw vertelt hoe het is om bijna dood te gaan...

Dag 9: Corona-patiënt Jessica

Verslaggever Harmen van der Veen liep tien dagen mee in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Op Dag 9 spreekt hij dan eindelijk Jessica. Zij is al maanden aan het strijden om COVID-19 er onder te krijgen...maar het lukt niet. Met haar praten is niet eenvoudig. Jessica is heel erg ziek, moe en verdrietig. Ook ligt ze geïsoleerd en eenzaam in een steriele kamer achter op de afdeling longziekten. Toch vindt ze de kracht om haar verhaal met Harmen te delen. Een aangrijpend interview.

Trailer | 10 Dagen St. Antonius

BNR lanceert de podcast-serie 10 Dagen St. Antonius. Tien dagen liep verslaggever Harmen van der Veen mee in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Dit ziekenhuis werd tijdens de eerste golf van het coronavirus overspoeld met ernstig zieke patiënten. Nooit eerder zat je als podcastluisteraar dichter op het virus zonder zelf ziek te worden. Nu te beluisteren via bnr.nl en je favoriete podcast-app.