Dag 1: Verpleegkundigen Romy en Kimberley

10 dagen St. Antonius24 sep 202034 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Romy

Harmen wil weten hoe Romy en Kimberley die tijd hebben beleefd en hoe is het nu met ze is. Met Romy gaat het goed, al lijkt de tweede golf haar pittig. Ze vindt het belangrijk dat mensen niet vergeten hoe heftig corona kan zijn. ‘Als ik naar huis fiets, zie ik veel mensen die geen anderhalve meter afstand houden. Dat vind ik jammer. Maar ik denk dat je het echt pas beseft als je er toen bij was. Dan je had gezien hoe mensen er bij lagen.’

Kimberly

Harmen praat ook met verpleegkundige Kimberley. De eerste dagen waarop de afdeling overspoeld werd met coronapatiënten maakte veel indruk op haar. ‘Er waren te veel patiënten en te weinig verpleegkundigen. De ziekte was zo onvoorspelbaar en dat maakte het angstig. Patiënten gingen soms binnen een paar minuten hard achteruit.’ Is ze klaar voor een tweede ronde? Wat ze antwoordt op die vraag, hoor je in eerste aflevering van Tien dagen Sint Antonius.

Over Tien dagen St. Antonius

Tien dagen liep verslaggever Harmen van der Veen mee in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Dit ziekenhuis werd tijdens de eerste golf van het coronavirus overspoeld met ernstig zieke patiënten. Overvolle IC-afdelingen, dreigende tekorten aan medische middelen en verpleegkundigen die dubbele diensten draaiden. Hoe hebben de medewerkers van het ziekenhuis die heftige periode beleefd? Harmen praat met artsen, verpleegkundigen, schoonmakers en patiënten.

Abonneren

Wil je meer afleveringen luisteren of je abonneren op de podcast? Dat kan op bnr.nl/10dagen, in de BNR-app, Apple Podcast of Spotify.