Dag 3: IC-Arts Bram (en schoonmaakster Manon)

10 dagen St. Antonius27 sep 202053 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image

Bram

Bram Heijnen is de man die verslaggever Harmen van der Veen vroeg om in het ziekenhuis te komen. Hij wil het liefst iedereen laten zien hoe groot de crisis is geweest. En daarom was hij het die Harmen vroeg mee te komen lopen op de ic-afdeling. Daar vertelt Bram huiveringwekkende verhalen. Over onmacht, angst, verdriet... en de dood.

Manon

Manon Hoogendoorn hoorde je al in de aflevering hiervoor. Zij maakte, terwijl Bram probeerde levens te redden, de leeggekomen ic-kamers schoon. Om weer snel ruimte te maken voor nieuwe doodzieke Corona-patiënten. Het werk putte haar uit, maar gaf haar ook veel trots. En terecht! Zonder Manon kan Bram niet werken.

Over Tien dagen St. Antonius

Tien dagen liep verslaggever Harmen van der Veen mee in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Dit ziekenhuis werd tijdens de eerste golf van het coronavirus overspoeld met ernstig zieke patiënten. Overvolle ic-afdelingen, dreigende tekorten aan medische middelen en verpleegkundigen die dubbele diensten draaiden. Hoe hebben de medewerkers van het ziekenhuis die heftige periode beleefd? Harmen praat met artsen, verpleegkundigen, schoonmakers en patiënten.

Abonneren

Wil je meer afleveringen luisteren of je abonneren op de podcast? Dat kan op bnr.nl/10dagen, in de BNR-app, Apple Podcast of Spotify.