Dag 4: Inkoop en Magazijn (Bjorn en Wesley)

10 dagen St. Antonius30 sep 202021 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Bjorn

Slapeloze nachten had hij ervan. Bjorn Ritterbeeks is hoofd inkoop van het St. Antonius ziekenhuis. Hij moet ervoor zorgen dat de verplegers en de doktoren zich goed kunnen beschermen tegen het Corona-virus. Maar waar haal je zo snel duizenden mondkapjes vandaan als de Chinezen niet meer leveren en de overheid alles inpikt?

Wesley

IJzeren voorraden, daar is Wesley mee in de weer sinds de eerste uitbraak van Corona in Nederland. Omdat het hoofd van het magazijn nooit meer 'nee' wil verkopen aan zijn collega's op de IC en de verpleegafdelingen.

Over 10 Dagen St. Antonius

Tien dagen liep verslaggever Harmen van der Veen mee in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Dit ziekenhuis werd tijdens de eerste golf van het coronavirus overspoeld met ernstig zieke patiënten. Overvolle IC-afdelingen, dreigende tekorten aan medische middelen en verpleegkundigen die dubbele diensten draaiden. Hoe hebben de medewerkers van het ziekenhuis die heftige periode beleefd? Harmen praat met artsen, verpleegkundigen, schoonmakers en patiënten.

Abonneren

Wil je meer afleveringen luisteren of je abonneren op de podcast? Dat kan op bnr.nl/10dagen, in de BNR-app, Apple Podcast of Spotify.