Trailer - Van de Kast naar het Podium

Van de kast naar het podium1 jun 20232 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Dit is ‘van de kast naar het podium’, dé videopodcast waarin Marijn Reichert en Ruben dos Santos in gesprek gaan met fascinerende mensen uit de LHBTI+ gemeenschap. In deze inspirerende reeks gesprekken nemen we een diepe duik in het leven en succes van enkele opmerkelijke individuen, variërend van ondernemers en politici tot sporters en influencers. 

Gedurende tien weken komt elke vrijdag een nieuwe aflevering online. We beginnen op 2 juni; de start van Pride Month. De reeks eindigt op 4 augustus 2023 tijdens Pride Amsterdam en belooft een onvergetelijke ervaring te worden. 

In deze unieke podcastserie hebben we het genoegen om een aantal bijzondere gasten te verwelkomen. Zo delen drag queen en Pride-ambassadeur Envy Peru, olympiër Ramsey Angela, prijswinnende documentairemaker Haroon Ali, succesvol ondernemer Roel Veltmeijer, influencer Lotte van Eijk, operazangeres en mediapersoonlijkheid Francis van Broekhuizen, voormalig tophockeyster Maartje Paumen, COC-voorzitter Astrid Oosenburg en presentator Harm Edens hun inspirerende verhalen en inzichten met ons. 

‘Van de kast naar het podium’ richt zich, zoals de titel al doet vermoeden, op de reis naar succes van onze gasten. We spreken niet alleen over hun hoogtepunten, maar ook over de hobbels die zij op hun weg hebben ervaren. Hebben zij bijvoorbeeld obstakels ervaren vanwege hun identiteit binnen de LGBTQIA+ community? Of heeft juist het omarmen van hun ware zelf bijgedragen aan hun succes? In welke mate heeft dit alles invloed gehad op hun mentale gezondheid? En welke waardevolle lessen kunnen zowel mensen binnen als buiten de gemeenschap hieruit halen? 

Verder gaan we in op maatschappelijke ontwikkelingen. Wij maken ons zorgen over het verdeelde sentiment wat in de samenleving heerst. Met deze podcast willen wij hier tegenwicht aan bieden. We spreken daarom met de gasten ook over zaken als de vlaggenverbrandingen, het toenemende geweld tegen LHBT+ personen in Europa en de politiek in de Verenigde Staten. Daar doet onder meer Ron de Santis mee aan de voorverkiezingen van de Republikeinen in de race om het presidentschap. De Santis staat in Florida bekend om zijn zeer strenge en conservatieve anti-lhbti wetgeving. Maken onze gasten zich zorgen over deze ontwikkelingen? Of hebben ze vertrouwen in een liefdevolle toekomst? 

Mis geen enkele aflevering van ‘van de kast naar het podium’ en abonneer je op onze podcast via jouw favoriete podcastplatform. Volg ook onze socials! Op zowel Instagram als TikTok verschijnen zeer regelmatig fragmenten uit de afleveringen online. 

Over ons: 

Ruben dos Santos en Marijn Reichert zijn podcastmakers voor BNR Nieuwsradio en zijn zelf ook onderdeel van de LGBTQIA+ community. We vinden het belangrijk om deze podcast te maken, omdat we zien dat de samenleving soms best verdeeld is. En ondanks dat het in Nederland op bepaalde vlakken behoorlijk goed gaat, is er echt nog werk aan de winkel. En misschien denk jij daar wel anders over; ook dat vinden we interessant.