
Voeding van morgen
Wat schaft de pot over 30 jaar en hoe worden de dik 9 miljard monden over de hele wereld dan gevoed? Met eten uit het lab, of juist puur natuur? In de podcast Voeding van morgen zoekt Maud Schreurs het antwoord op deze vragen.
Wat schaft de pot over 30 jaar en hoe worden de dik 9 miljard monden over de hele wereld dan gevoed? Met eten uit het lab, of juist puur natuur? In de podcast Voeding van morgen zoekt Maud Schreurs het antwoord op deze vragen.
Wereldwijd verspillen we een derde van ons voedsel. Dat heeft een enorme impact op de aarde. Welke oplossingen zijn in zicht?
Innovatieve oplossingen die ervoor zorgen dat de hele wereld in 2050 te eten heeft. En dan ook nog eens op een gezonde en duurzame manier. Daarover gaat serie twee van Voeding van morgen.
Veel minder vlees, meer groenten en en niet zoveel bewerkt voedsel. Dat zou ons dieet in 2050 moeten zijn. Maar wat moet er gebeuren voordat wij, consumenten, ook echt zo gaan eten? Je hoort het in aflevering 5 van Voeding van morgen.
Voedselverpakkingen, we kunnen niet zonder, maar ze zijn ook een belasting voor het milieu. Op zoek naar de heilig graag van de duurzame voedselverpakking!
Wat weten we eigenlijk over gezond eten? Minder dan je denkt, waarschijnlijk. Maar dat verandert in toekomst. Hoe het gezonde eten van de toekomst eruit gaat zien, hoor je in deze aflevering van Voeding van morgen.
In 2050 telt onze aarde meer dan negen miljard bewoners. Om al die monden te voeden, moet de landbouwproductie met 70 procent omhoog. Rens de Jong zoekt uit hoe dat mogelijk is.
In de eerste aflevering van Voeding van morgen duikt Rens de Jong in de wereld van vleesvervangers. Welke alternatieven voor vlees zijn nou écht lekker, gezond en duurzaam?
Hoe voeden we ruim 9 miljard monden in 2050? Komt ons eten over 30 jaar vooral uit het lab, of gaan we terug naar puur natuur? In de vijfdelige podcastserie Voeding van Morgen zoekt Rens de Jong het antwoord op deze vragen.