Welke vleesvervanger leggen we over dertig jaar op de barbecue?
Over de aflevering

Steeds meer Nederlanders verruilen het stukje vlees op hun bord regelmatig voor een vleesvervanger. De één doet dat vanwege zorgen over het milieu of dierenwelzijn, de ander om gezondheidsredenen. In de supermarkt is het aanbod van plantaardige vleesvervangers in de afgelopen jaren flink gegroeid. Ondertussen werken wetenschappers wereldwijd aan die grote belofte uit 2013: kweekvlees. Rens kijkt naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van plantaardige vleesvervangers en kweekvlees.
Luister ook | BNR's Big Five over vleesvervangers
Onderzoeksbureau IRI becijferde dat de verkoop van vleesvervangers in supermarkten sinds 2017 met 50 procent is gestegen. Wat betekent dit voor de vleesindustrie? Kijken ze daar met argusogen naar de opkomst van vleesvervangers, halen ze hun schouders erover op, of investeren ze volop mee? Je hoort het in de eerste aflevering van Voeding van morgen.
Gasten
Atze Jan van der Goot - hoogleraar duurzame eiwittechnologie aan de Wageningen Universiteit
Mark Post - hoogleraar vasculaire fysiologie aan de Universiteit Maastricht en medeoprichter van Mosa Meat
Jos Goebbels - voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector
Hugo Verkuil - directeur van de Vegetarische Slager
Host
Abonneren
Voeding van morgen is een vijfdelige podcastreeks. Luister naar de Voeding van morgen via je favoriete podcastapp of via bnr.nl/voeding