Zo eten we gezond in de toekomst

Voeding van morgen2 jun 202035 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image
(BNR)

De Schijf van Vijf kennen we allemaal, maar bij de meeste mensen reikt hun kennis over voeding niet veel verder dan dat. Niet gek, want er is in de voedingswetenschap ook nog veel onbekend. Toch lijken steeds meer Nederlanders bezig te zijn met gezond eten. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat we meer voor groenten en fruit kiezen, terwijl we vlees en frisdrank links laten liggen.

Met die beperkte kennis over gezonde voeding, is het lastig de juiste keuzes te maken. Daar gaat gepersonaliseerde voeding verandering in brengen, vertellen de experts in deze aflevering. Gepersonaliseerde voeding is eten dat helemaal is afgestemd op jouw lichaam en behoeftes, op basis van informatie over bijvoorbeeld je levensstijl en lichamelijke kenmerken maar ook bijvoorbeeld je DNA.

Lees ook | Snoepproducenten kunnen snoep moeilijker kwijt

Ook onze kennis over wat er in de supermarkt ligt, zal groeien. Denken we nu nog dat de ene tomaat net zo gezond is als de andere, in 2050 liggen er wellicht premiumtomaten in de supermarkt, bomvol extra vitaminen en mineralen. En daar betaal je dan met alle liefde wat meer voor. Toch?

Gasten

Hans Steenbergen, foodtrendwatcher, Food100 en Shoot My Food

Nard Clabbers van TNO en het consortium Personalised Nutrition and Health

Berry Kriesels van Omnigen

Laurens Trebes van UrbanPonics

Host

Rens de Jong

Abonneren

Voeding van morgen is een vijfdelige podcastreeks. Luister naar de Voeding van morgen via je favoriete podcastapp of via bnr.nl/voeding.