Exit voedselverspilling: utopie of kan het?
Over de aflevering

Twintig jaar geleden beet Toine Timmermans zich vast in voedselverspilling. Het verbaasde hem dat de oplossingen voor het oprapen lagen, maar niemand de handschoen oppakte.
Oplossingen van de toekomst
Twee decennia later is er veel gebeurd. We zoomen in op twee concrete oplossingen. Olaf van der Veen ontwikkelde met Orbisk een slimme oplossing voor restaurants en cateraars. Met hulp van artificial intelligence krijgen zij inzicht in hun structurele verspillingen. Jumbo-ondernemer George Verberne experimenteerde met de verkoop van ingevroren vers brood. De resultaten waren verrassend goed.
Luister ook | Voeding van morgen: Zo eten we gezond in de toekomst
Verspillingsvrije wereld
Zijn het dit soort oplossingen die de weg vrij maken naar een verspillingsvrije wereld? Of is dat überhaupt een utopie? Je hoort het in de eerste aflevering van serie twee van Voeding van morgen.
Gasten
Toine Timmermans, directeur van de stichting Samen tegen voedselverspilling
George Verberne, eigenaar van een Jumbo in Wageningen
Olaf van der Veen, CEO van Orbisk
Host
Abonneren
Voeding van morgen is een tiendelige podcastserie. Luister de andere afleveringen via je favoriete podcastapp of op BNR.nl.