Exit voedselverspilling: utopie of kan het?

Voeding van morgen15 apr 202124 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

Twintig jaar geleden beet Toine Timmermans zich vast in voedselverspilling. Het verbaasde hem dat de oplossingen voor het oprapen lagen, maar niemand de handschoen oppakte.

Oplossingen van de toekomst

Twee decennia later is er veel gebeurd. We zoomen in op twee concrete oplossingen. Olaf van der Veen ontwikkelde met Orbisk een slimme oplossing voor restaurants en cateraars. Met hulp van artificial intelligence krijgen zij inzicht in hun structurele verspillingen. Jumbo-ondernemer George Verberne experimenteerde met de verkoop van ingevroren vers brood. De resultaten waren verrassend goed.

Luister ook | Voeding van morgen: Zo eten we gezond in de toekomst

Verspillingsvrije wereld

Zijn het dit soort oplossingen die de weg vrij maken naar een verspillingsvrije wereld? Of is dat überhaupt een utopie? Je hoort het in de eerste aflevering van serie twee van Voeding van morgen.

Gasten

Toine Timmermans, directeur van de stichting Samen tegen voedselverspilling

George Verberne, eigenaar van een Jumbo in Wageningen

Olaf van der Veen, CEO van Orbisk

Host

Maud Schreurs

Abonneren

Voeding van morgen is een tiendelige podcastserie. Luister de andere afleveringen via je favoriete podcastapp of op BNR.nl.