Alternatieve eiwitten: in 2050 geen vlees, maar algen op je bord?
Speel de aflevering afOf luister via BNR app Spotify Apple Podcasts
Over de aflevering
Dat we minder vlees en zuivel moeten eten, dat weten we nu wel. De sojaburger is inmiddels bijna net zo ingeburgerd als de rookworst van de HEMA. Maar wist je dat er veel meer alternatieve bronnen van eiwitten in aantocht zijn?
Eendenkroos, micro-algen, schimmels en natuurlijk insecten. Allemaal alternatieve bronnen van eiwit die ervoor kunnen zorgen dat we minder vlees en zuivel gaan eten. Ze zijn stukken duurzamer en ook nog eens gezond.
Razendsnelle ontwikkeling
De ontwikkelingen gaan razendsnel, maar het duurt nog wel even voor deze alternatieve eiwitten gemeengoed zijn. In deze aflevering van Voeding van morgen bekijken we er een paar van dichtbij. Hoe staan ze ervoor en welke hobbels moeten nog genomen worden? En eten we dankzij deze eiwitten in 2050 helemaal geen vlees meer?
Gasten
Stacy Pyett, Program Manager Proteins for Life aan de Wageningen Universiteit
Tom Mohrmann, CEO van Protifarm
Corjan van den Berg. mede-oprichter FUMI Ingredients
Host
Abonneren
Voeding van morgen is een tiendelige podcastserie. Luister de andere afleveringen via je favoriete podcastapp of op BNR.nl.