Alternatieve eiwitten: in 2050 geen vlees, maar algen op je bord?

Voeding van morgen22 apr 202121 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image
(BNR)

Eendenkroos, micro-algen, schimmels en natuurlijk insecten. Allemaal alternatieve bronnen van eiwit die ervoor kunnen zorgen dat we minder vlees en zuivel gaan eten. Ze zijn stukken duurzamer en ook nog eens gezond.

Razendsnelle ontwikkeling

De ontwikkelingen gaan razendsnel, maar het duurt nog wel even voor deze alternatieve eiwitten gemeengoed zijn. In deze aflevering van Voeding van morgen bekijken we er een paar van dichtbij. Hoe staan ze ervoor en welke hobbels moeten nog genomen worden? En eten we dankzij deze eiwitten in 2050 helemaal geen vlees meer?

Gasten

Stacy Pyett, Program Manager Proteins for Life aan de Wageningen Universiteit

Tom Mohrmann, CEO van Protifarm

Corjan van den Berg. mede-oprichter FUMI Ingredients

Host

Maud Schreurs

Abonneren

Voeding van morgen is een tiendelige podcastserie. Luister de andere afleveringen via je favoriete podcastapp of op BNR.nl.