Hoe besmettelijk zijn mondkapjes eigenlijk?

Vraag het Gommers8 nov '20 12:0034 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Luister terug | Vraag het Gommers | Hoe vernietig je het virus definitief?

Als je het coronavirus sneller onder controle wilt krijgen, moet je strenger zijn met het handhaven van verplichte quarantaine. Maar dan is het ook cruciaal dat je snel de uitslag kunt krijgen van een coronatest, zegt Gommers in deze aflevering.

Lees ook | Gommers: meer controle op quarantaine

Eigen verantwoordelijkheid niet genoeg

Het vereist een strengere en meer dwingende controle van mensen die in quarantaine moeten, vindt Gommers. 'We willen mensen die besmet zijn in quarantaine hebben, zodat ze echt geen contact hebben met anderen, aan wie ze het virus kunnen doorgeven. In Nederland spreken we je aan op je verantwoordelijkheid, zoals Mark Rutte dat zegt, maar het is de vraag of dat altijd goed gaat. Ik denk het eigenlijk niet.'

Over Vraag het Gommers

Stuur je vragen in via Whatsapp: 06 83709229 (opent in Web WhatsApp),via gommers@bnr.nl of via een DM naar @bnrnieuwsradio op Instagram. Dan worden ze in de volgende afleveringen meegenomen, en scheppen Diederik Gommers en presentator Kees Dorresteijn duidelijkheid in deze onduidelijke coronatijden.

Mis niets

Abonneer je via bnr.nl/vraaghetgommers of de BNR App op de podcast en blijf altijd op de hoogte. Abonneren kan ook via Apple Podcast en Spotify.