Is er een nieuw Israëlisch coronamedicijn?

Vraag het Gommers14 feb 202137 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Heel veel is er nog niet te vinden over het medicijn, zegt Gommers. Het schijnt te gaan over het eiwit CD24, dat iets doet met het remmen van de overdreven inflammatie - de ontstekingsreactie die je bij Covid ziet. 'Het is eigenlijk nog een pilotstudie, een fase 1-trial. Blijkbaar heeft het zin, en nu moet je de vervolgstappen doen. Nu moet er eigenlijk een fase 2-studie komen, en een nette studie waarin je het medicijn met een placebo vergelijkt.'

Luister terug | 'Inhaalregeling ziekenhuisoperaties veel te bureaucratisch'

Verder gaat Gommers in gesprek met Kees Dorresteijn in op de betrouwbaarheid van vaccins en op de vraag of vectorvaccins goed genoeg werken bij 60-plussers. En op de vraag of de Australische lockdown ook in Nederland succesvol zou kunnen zijn. Ook komt hij nog even terug op de effecten van het AstraZeneca-vaccin en andere vectorvaccins op de celkern, die vorige week al uitgebreid ter sprake kwamen.

Luister terug | Hoe werkt het AstraZeneca-vaccin?

Over Vraag het Gommers

Stuur je vragen in via Whatsapp: 06 83709229 (opent in Web WhatsApp), via gommers@bnr.nl of via een DM naar @bnrnieuwsradio op Instagram. Dan worden ze in de volgende afleveringen meegenomen, en scheppen Diederik Gommers en presentator Kees Dorresteijn duidelijkheid in deze onduidelijke coronatijden.

Mis niets

Abonneer je via bnr.nl/vraaghetgommers of de BNR App op de podcast en blijf altijd op de hoogte. Abonneren kan ook via Apple Podcast en Spotify.

(BNR)