Gaat corona ooit weg?

Vraag het Gommers28 feb 202137 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Dat maakt dat de risico's om het virus in een andere uithoek van de wereld aanwezig blijft, als in zo'n gebied een vaccin niet massaal beschikbaar is. 'Als we weer gaan reizen en een bepaalde groep niét gevaccineerd is, kun je wel het virus oplopen en een mutant mee terug nemen. Dan kun je weer een uitbraak krijgen. Met het huidige virus zeggen we dat het voor kinderen niet erg is, maar dat kan veranderen door mutaties.'

Luister terug | Vraag het Gommers | Moet je als kankerpatiënt wel het vaccin nemen?

Gommers gaat vooralsnog uit van een minder gunstig scenario, waarin risicogroepen elk jaar een vaccin moeten halen. 'Dat zouden de ouderen en mensen met een medische achtergrond zijn, met een vaccin dat elk jaar een beetje aangepast is op de dan geldende variant.' Verder gaat Gommers onder meer in op het nut van het vaccin voor jongeren, het Russische vaccin, effectiviteit van de avondklik en het gedoe bij de GGD'en.

Lees ook | Vraag het Gommers | Is er een nieuw Israëlisch coronamedicijn?

Over Vraag het Gommers

Stuur je vragen in via Whatsapp: 06 83709229 (opent in Web WhatsApp), via gommers@bnr.nl of via een DM naar @bnrnieuwsradio op Instagram. Dan worden ze in de volgende afleveringen meegenomen, en scheppen Diederik Gommers en presentator Kees Dorresteijn duidelijkheid in deze onduidelijke coronatijden.

Mis niets

Abonneer je via bnr.nl/vraaghetgommers of de BNR App op de podcast en blijf altijd op de hoogte. Abonneren kan ook via Apple Podcast en Spotify.