Moet je paracetamol nemen tegen bijwerkingen vaccin?

Vraag het Gommers11 apr 202136 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Hier geldt wel het adagium 'baat het niet, het schaadt ook niet', zegt Gommers. 'Ik heb het nog op gezocht op de RIVM-site en daar staat echt dat je paracetamol mag nemen rond de vaccinatie. Maar je weet nooit van tevoren of je klachten krijgt, dus je kunt ook wachten tot je die klachten krijgt, en dán paracetamol nemen. Maar als je helemaal geen klachten wilt, kun je dat ook van tevoren doen. Ik doe dat ook als ik naar de tandarts ga als ik weet dat er geboord moet worden.'

Luister terug | Vraag het Gommers | Moeten we vaker op antistoffen testen?

Bij aspirine werkt het weer iets anders, waarschuwt Gommers: dat kán effect hebben op de ontsteking, al denkt hij niet dat je de afweer echt werkt. 'Maar paracetamol is eigenlijk onschuldiger, zou ik zeggen. 'Het nadeel van een aspirientje is weer dat je een bloeduitstorting kunt krijgen als gevolg van je vaccinatie.' Verder gaat Gommers in op de besmettelijkheid na vaccinatie. prikangst en de twijfels rond het AstraZeneca-vaccin.

Over Vraag het Gommers

Stuur je vragen in via Whatsapp: 06 83709229 (opent in Web WhatsApp), via gommers@bnr.nl of via een DM naar @bnrnieuwsradio op Instagram. Dan worden ze in de volgende afleveringen meegenomen, en scheppen Diederik Gommers en presentator Kees Dorresteijn duidelijkheid in deze onduidelijke coronatijden.

Mis niets

Abonneer je via bnr.nl/vraaghetgommers of de BNR App op de podcast en blijf altijd op de hoogte. Abonneren kan ook via Apple Podcast en Spotify.