Moeten we een derde prik tegen de Deltavariant?

Vraag het Gommers25 jul '21 14:5538 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Voor de andere vaccins blijkt de bescherming nog wel goed te zijn tegen de Deltavariant, zegt ic-arts Diederik Gommers in de nieuwe aflevering van de podcast Vraag het Gommers. 'Het vaccin helpt goed tegen de deltavariant. Uit de studies van Pfizer zagen we dat de effectiviteit bij de originele variant rond de 95 procent zit. Door de Deltavariant is het wel iets lagers. Dan is het niet 95 procent maar rond de 87 procent. Maar uit verschillende studies komen net wat andere resultaten.' De effectiviteit gaat vooral om of je klachten krijgt of niet wanneer je het virus oploopt, volgens Gommers. 'Om niet opgenomen te worden in het ziekenhuis, daar zien we geen verandering in. Daar is de effectiviteit nog altijd ruim boven de 90 procent dat het goed beschermt.'

Over Vraag het Gommers

Stuur je vragen in via Whatsapp: 06 83709229 (opent in Web WhatsApp), via gommers@bnr.nl of via een DM naar @bnrnieuwsradio op Instagram. Dan worden ze in de volgende afleveringen meegenomen, en scheppen Diederik Gommers en presentator Kees Dorresteijn duidelijkheid in deze onduidelijke coronatijden.

Mis niets

Abonneer je via bnr.nl/vraaghetgommers of de BNR App op de podcast en blijf altijd op de hoogte. Abonneren kan ook via Apple Podcast en Spotify.