Werkprofessor

Werkprofessor

In deze podcast met Wendy van Ierschot krijg je recente wetenschappelijke inzichten over menselijk gedrag geserveerd. Direct toepasbaar op je werk of in je bedrijf!

Volg Werkprofessor via:

Afleveringen

De beste strategieën voor generatiediversiteit

Generatiediversiteit is weer een nieuw woord dat voor mijn gevoel ineens ingeburgerd raakt. Nieuwe generaties op de werkvloer is niets nieuws. De nieuwste generatie komt op de arbeidsmarkt met een andere blik op de wereld dan hun voorgangers. Waar vroeger een nieuwe generatie met een ander wereldbeeld de arbeidsmarkt in kwam, komt de huidige nieuwe generatie ook met hele andere vaardigheden en manieren van communiceren op de markt.

29 mei • 28 minuten

Van agressie naar progressie

Hoe leuk is het als twee gasten uit vorige afleveringen van de Werkprofessor besluiten om samen een boek te schrijven. Caroline Koetsenruiter is al twee keer eerder te gast geweest en Hans van der Loo een keer. Zij schreven samen het boek ‘Giftig gedoe op de werkplek - Van agressief gedrag naar sociale veiligheid’. We zijn kampioen agressie op de werkvloer, een titel waar we niet trots op zouden moeten zijn. Ben ik de matchmaker geworden voor jullie boek? Of zijn jullie elkaar via een andere weg tegen het lijf gelopen? Caroline Koetsenruijter studeerde rechten in Leiden en onderhandelen en Mediation in Boston. Na haar studie werkte ze als onderzoeker voor de Universiteit Leiden. Hierna werkte ze als bemiddelaar op de werkvloer bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Vervolgens werd ze onderzoeker bij het Nederlands Mediation Instituut.

22 mei • 28 minuten

Interveniëren in samenwerking voorbij je eigen gedoe

Je zit op de hei met jouw team en jullie zijn keihard aan de slag met de beste intenties. Je hebt een prachtige teamdag maar op de lange termijn zie je geen effect van die mooie dag op de hei. Teamcoaches doorbreken niet de onbewuste onderliggende patronen. De afhankelijkheid van de teamcoach houdt een onderliggend patroon in stand. Je blijft afhankelijk van een externe leider, een protocol, een structuur van help ons beter samen te werken. Als teamcoach voel je dat het team naar jou kijkt, ze willen leiderschap. Hoe je daarmee omgaat en wat jouw rol is als leider en of teamcoach, bespreken we vandaag met Jobbeke de Jong. Jobbeke schreef het boek ‘Beheers je! - Interveniëren in samenwerking voorbij je eigen gedoe.’

15 mei • 27 minuten

Breng je organisatie naar een volgend level met topsportmentaliteit

Ben je ambitieus en wil jij de olympisch kampioen op jouw werkvloer worden? In mijn boek Scale-ups & Downs beschrijf ik het belang van winnaars in de organisatie. Jouw droomdoelen behalen dat gaat niet zonder slag of stoot. Daar weet onze gast van vandaag bij de Werkprofessor, ex-topsporter Pauline Mulder alles van. Zij heeft op top niveau getennist en ook haar dochter begeleid naar de top in Nederland. Ze schreef het boek ‘Ace - Bereik je droomdoelen met een topsportmentaliteit’.

8 mei • 19 minuten