Werkprofessor

Werkprofessor

In deze podcast met Wendy van Ierschot krijg je recente wetenschappelijke inzichten over menselijk gedrag geserveerd. Direct toepasbaar op je werk of in je bedrijf!

Volg Werkprofessor via:

Afleveringen

Op weg naar overvloed

In 2000 nam Marius Appelman ontslag als consultant bij een grote corporate. Niet gehinderd door enige kennis van de reisbranche, maar wel als ervaren wereldreiziger, startte hij Riksja Travel vanuit een dringende behoefte het anders te gaan doen dan zijn voormalige werkgever. Zijn intentie: mensen op de eerste plaats zetten met een organisatie die bruist van enthousiasme. Hij behaalde een omzet van 100 miljoen euro met 250 werknemers. Hij schreef er het boek: Riksja’s journey - met een organisatie op weg naar overvloed - over.

18 sep • 31 minuten

Wetenschappelijke inzichten met Anna Noorda: ontdekken en begrijpen

We praten regelmatig met ondernemers over hun succesformule. Die toetsen we aan recente wetenschappelijke inzichten. Hebben zij ook gedaan wat de wetenschap aantoont als een succesmethode? Vandaag spreken we met Anna Noorda, General Manager van GoodZo, IT-partner van bedrijven en organisaties. Ze leiden sinds 2013 empathische mensen op tot consultants die bedrijven en organisaties helpen zoeken naar de ideale IT-oplossing. Ze groeiden in snel tempo naar 135 medewerkers.

26 jun • 28 minuten

Immuun voor nepnieuws

Kan je jezelf vaccineren tegen nepnieuws en je immuun maken? We spraken een paar weken geleden met Sander Duivenstein over nepnieuws, spelen met de realiteit in tijden van AI, deepfakes en de metaverse. Vandaag in de werkprofessor podcast is Sander van der Linden, te gast. Sander is hoogleraar Sociale Psychologie en directeur van het Cambridge Social Decision-Making Lab aan de Universiteit van Cambridge. Zijn onderzoeken stonden onder andere in Nature en Science. Hij werkte samen met de premier van het Verenigd Koninkrijk en belangrijke technologiebedrijven zoals WhatsApp, Facebook en Google. Hij spreekt in termen van een vaccin tegen nepnieuws. Sander laat ons kennismaken met dit wonderlijke fenomeen en benadert het waarheidsprobleem als een virus.

19 jun • 29 minuten