Stress te lijf

Oh ik ben zo druk, is wat we vaak tegen elkaar zeggen. In de lockdown was het een verademing dat we het eindelijk niet zo druk hadden. Geen Fear of missing out (FOMO) en hoewel natuurlijk voor een hoop mensen de hele lockdown stressvol was, was het voor anderen een stap naar een rustiger leven. Hoe kunnen we het goede behouden van de rustiger leven in de lockdown en het slechte van de drukte buiten houden. Want een beetje stress hebben we nodig om op onze toppen te functioneren, maar bij te veel stress duvelen we het grote zwarte gat van de burn-out in. Met stress-expert Jan Jaap Verolme spreken we vandaag over ons stresssysteem en wanneer stress wel of niet functioneel is.

Hoe leren professionals? En vergroot dit de inzetbaarheid?

De kranten staan er bol van, de skill gap. We zijn jarenlang opgeleid maar de dingen die je echt beter maken in je vak en nu handig zijn, zoals digitale vaardigheden, zaten er vaak niet bij. We kijken anders naar kennis en competenties. Flexibiliteit is de belangrijkste eigenschap van een succesvol inzetbare werknemer. Hoe gaan we de mens toerusten met de vaardigheden die in de toekomst, en nu eigenlijk ook al, nodig zijn? Wat betekent dit voor de werkgever en wat kan een werknemer doen om succesvol inzetbaar te zijn en blijven?

Zo herken je (in)effectieve thuiswerkers

Sinds corona werken steeds meer mensen thuis. Er waren vooroordelen zoals: lopen mensen thuis de kantjes er niet van af? En starten ze wel gewoon om 9 uur? Inmiddels zijn er meerdere onderzoeken gedaan zoals: welk type medewerker heeft eigenlijk baat bij thuiswerken? En kun je zomaar iedereen drie of vier dagen in de week laten thuiswerken? Hoe beïnvloed thuiswerken de hiërarchische structuur en hoe hou je het delen van kennis net zo goed als vroeger in de wandelgang gebeurde?