De ultieme samenwerking tussen wetenschap en bedrijfsleven

Werkprofessor7 dec 202028 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

Deborah Nas is deeltijd hoogleraar ‘Strategic design for technology-based innovation’ aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Zij gelooft dat nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen ongekende kansen bieden voor innovatie in het bedrijfsleven. Ook heeft ze een goed idee van hoe dat moet gaan.

Niet alleen de grote bedrijven

Grote multinationals hebben het makkelijker, in het maken van verbinding met de wetenschap. Daar bestaan grote R&D (Research and Development) afdelingen die de wetenschap bijna in huis halen, aldus Deborah. Maar ook voor kleinere bedrijven is er veel mogelijk: je kunt als beginnen bij iets simpels als een (afstudeer)stagiair in je organisatie.

Andere mogelijkheden

De innovatie kun je ook op een andere manier in huis halen, legt Deborah Nas uit. Er zijn veel faculteiten die vakken geven waarbij problemen uit de praktijk worden opgelost. Heb jij dus een vraagstuk in je organisatie? Benader dan eens een Universiteit of Hogeschool of ze iets kunnen met je vraagstuk, dat hoeft ook echt niet altijd geld te kosten. In de podcast hoor je meer over hoe Industrieel ontwerpen (het vakgebied van Deborah) je kan helpen om een bedrijfsvraagstuk innovatief op te lossen.

Links

Neem vooral eens contact op met Deborah Nas

Deborah bij de TU Delft

Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com