Hoe jij in de top vijf procent succesvolle bedrijven komt

Werkprofessor29 mrt 202130 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

Prof. Tom Mom is Professor Strategic Growth and Implementation aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij deed onderzoek naar groeibedrijven en samen met Prof. Dr. Justin Jansen schreef hij het boek ‘Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen’.

Hoe je bij de top vijf procent komt

Om bij de top van de markt te komen moet je de vijf groeistappen doorlopen. In deze aflevering van de Werkprofessor legt Tom de vijf stappen uit: ‘Vverken het groeilandschap, bepaal je groeiformule, vertel je groeiverhaal, leer groei vaardigheden en versnel de groeimotor’. Dat klinkt als veel werk, maar aan de hand van concrete voorbeelden wordt het al snel duidelijk.

Goed is niet goed genoeg

‘Het grootste punt is dat het nog zo goed gaat op dit moment’, dat is de uitdaging waar veel succesvolle bedrijven tegenaan lopen. Als het nu goed gaat met je bedrijf, moet je ook juist nu weer bezig zijn met verandering en ontwikkeling. Als je nu niet ontwikkeld, en in je comfortabel situatie blijft zitten, mis je straks de boot. Tom legt in te podcast een aantal casussen uit om deze tactiek in praktijk te brengen.

Links

Meer over Tom Mom

Het boek Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen, door Tom Mom en Justin Jansen.

Aflevering van de Werkprofessor met Prof. Dr. Justin Jansen

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.