Zo bouw je een High Performance Organisatie

Werkprofessor10 mei 202130 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

André promoveerde met zijn onderzoek naar gedragsaspecten van prestatiemanagement in 2002 aan de VU. Vervolgens is hij als hobby High Performance Organisaties gaan onderzoeken en met succes gegroeid tot eigen HPO center waarin hij ondertussen 111 artikelen over HPO publiceerde en 36 boeken schreef. Momenteel doet André onderzoek of HPO ook werkt voor scale-ups en start-ups.

Waarom HPO?

Volgens André is “een High Performance Organization zijn geen doel, maar een middel.” Het doel is ten alle tijden blije klanten en medewerkers; zowel de klant als de medewerker blij maken en tevreden houden is voor iedere ondernemer de weg naar succes. Leidinggevenden kunnen hier een groot verschil in maken. Zo begint een succesvol team vaak bij de leiderschapsstijl van het management. Hun meest belangrijke taak in een HPO is dé condities weten te creëren waarin medewerkers kunnen excelleren.

Ondernemer in actie

Wat jij als ondernemer morgen al anders kan doen om als High Performance Organization te opereren, vat André de Waal samen in 5 succesfactoren:

1. Kwaliteit van het management;

2. Openheid en actiegerichtheid;

3. Kwaliteit van de medewerkers;

4. Continue verbetering;

5. Lange termijn oriëntatie.

Luister de hele aflevering van de Werkprofessor en kom erachter hoe jij deze succesfactoren kan inzetten om een High Performance Organisatie te worden.

Links

Meer over André de Waal

Alles over het HPO Center

Het boek van T. Peters & R. Waterman - In Search Of Excellence, dat wordt besproken in de podcast

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.