Dit is bio-inspired innovatie en wat jouw bedrijf ermee kan

Werkprofessor31 mei 202128 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

Jaco Appelman werkt aan de Universiteit van Utrecht waar hij lesgeeft en daarnaast onderzoek doet naar bio-geïnspireerde verandering en innovatie. Volgens Jacco is de natuur een innovatiestrategie die generaties lang werkt. Een aantal jaren geleden zette hij de Master bio-inspired innovation op, waarin hij studenten leert over deze interessante tak van sport. Momenteel onderzoekt hij hoe wij ecosysteemdiensten in de bebouwde omgeving kunnen integreren

Bio-inspired innovation voor ondernemers

“Voor onze gezondheid is het belangrijk in een zo natuurlijk mogelijke omgeving te functioneren.” Daarnaast zijn biomimicry, biophilia en de circulaire economie kernbegrippen van bio-inspired innovatie. Benieuwd wat deze begrippen inhouden en hoe deze te gemakkelijk toepasbaar zijn in de praktijk? Jacco legt het je in deze podcast allemaal uit, want volgens hem “ligt een groene eeuw om de hoek”.

Innovatie betekent kansen

Jacco bespreekt in het boek leerpunten voor de praktijk, aan de hand van negen thema's: water, energie, voedsel, infrastructuur, werken, wonen, producten, recreëren en leefstijl. Elk thema bevat interviews met pioniers die nú al aan een bio-geïnspireerde samenleving werken. Kom er in deze episode achter waar de kansen liggen voor het vergroenen van jouw bedrijfspand en/of omgeving.

Links

Het boek “Zo kan het ook - optimistisch over een gezamenlijke bio-geïnspireerde toekomst”

De Master bio-inspired innovation

Meer over innovatie geïnspireerd door de natuur

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.